Sunday, May 6, 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΙΑΤΑ


Καιρό έχουμε να τα πουμε με την διατροφή μας.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι συνταγές μου, που τις προτείνω όσο πιό διαιτητικές γίνεται,απευθύνονται σε άτομα που γνωρίζουν από μαγειρική,απλώς δίνω την πιό χαμηλών λιπαρών εκδοχή.

Σήμερα θα δώσω μιά συνταγή πρωινού,μιά κυρίως γεύματος και μιά δεκατιανού.

ΠΡΩΙΝΟ :Ριζόγαλο

Χρειαζόμαστε γάλα,ρύζι ένα φλυτζανάκι του καφέ γιά κάθε 1/2 λίτρο γάλα ,σταφίδες ξανθιές και κανέλλα.Πιθανώς στο τέλος να χρειαστούμε και μισό σακκουλάκι βανίλια άνθος αρραβοσίτου.Ας κάνουμε την συνταγή γιά 6 άτομα.Βράζουμε 11/2 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρώνκαι σε χωριστή κατσαρόλα βράζουμε 3-4 φύτζανάκια ρύζι με 11/2 ποτήρι νερό.Μόλις στερέψει το νερό και έχει βράσει το γάλα,ρίχνουμε το ρύζι στο γάλα και βράζουμε έως ότου στερέψει το γάλα το ανακατεύουμε γιά να μην κολλήσει.Αν δούμε ότι το γάλα δεν στέρεψε και το ρύζι παραεβρασε.διαλύούμε το άνθος αρραβοσίτου με λίγο νερό και προσθέτουμε στο μίγμα και παίρνει δυό βράσεις.Μειράζουμε από 2 κου

ταλιές τις σούπας σε 6 μπολάκια τις σταφίδες και γεμίζουμε με το ρυζόγαλο.Ανακατεύουμε λίγο σταφίδες και ριζόγαλο γιά να μην μείνουν κάτω οι σταφίδες.Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλλα.Είναι ένα πλήρες πρωινό και καθόλου άγλυκο και απολύτως διαιτητικό

ΓΕΥΜΑ:Φρικασέ.

Χρειαζόμαστε μαρούλια,άνηθο,κρεμμύδια ξερά και φρέσκα δυόσμο,αλάτι,πιπέρι αυγά και λεμόνια και από κρέας μοσχάρι 'η κατσίκι με προτiμhση στο μοσχάρι.

Καθαρίζουμε και ζεματάμε τα μαρούλια.Βράζουμε το κρέας με ελάχιστο λάδι.Αφού βράσει το κρέας αχνίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια προσθέτοντας λίγο λίγο από τον ζωμό του κρέατος.Ρίχνουμε στραγγισμένα τα μαρούλια ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε άνηθο,δυόσμο,αλάτι πιπέρι και το κρέας και αρκετο ζωμό κρέατος,θα τον χρειαστούμε στο αυγολέμονο.Βράζουμε το φαγητό γιά 10 λεπτά στη χύτρα ταχύτητος.Όταν ανοίξουμε την χύτρα προσθέτουμε το αυγολέμονο και καλή μας όρεξη. Τελείως άπαχο φαγητό, βάλτε όσο πιό πολλά από τα πρασινα γιά να φτιάξετε το φαγητό και φάτε μεγάλη μερίδα με μιά όμως φετούλα ψωμί και το κρέας επίσης κανονική μεριδα.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ:Γιαούρτι με δαμάσκηνα.

Ανακατεύουμε ένα κεσσεδάκι γιαούρτι και όχι επιδόρπιο γιαουρτιού, με 3 ξερά δαμάσκηνα 3 καρύδια,ψιλοκομμένα αμφότερα και μιά κουταλιά σούπας μέλι.Σας καλύπτει πλήρως από τις υπογλυκαιμικές σας κρίσεις γιά παγωτό,προφιτερόλ,σοκολάτα κ.λ.π.

Αν ακολουθήσετε τις συνταγές μου ελάτε να τα πούμε γιά διαιτολόγους και κιλά και επιπλέον θα ευχαριστιέστε φαγητό.

Θα τα ξαναπούμε φιλιά cortajaca

No comments: