Ας φάμε και κάτι γιατί νυστικό αρκούδι δεν χορεύει.Ο πιό ωραίος τρόπος να μαγειρεύουμε τα ψάρια τώρα το καλοκαίρι είναι πλακί.Ούτε κάπνες ούτε,λαδιές καμμένες και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα πιό φθηνά ψάρια.Εμείς θα βάλουμε κολιούς.
Βράζουμε σε ένα τηγάνι ντομάτα πιπεριά,σκόρδο,μαιντανό με λίγο λάδι γιατί τα ψάρια έχουν δικά τους λιπαρά και στο τέλος μαιντανός αλάτι πιπέρι.Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς είτε βάζουμε τα ψάρια μέσα στο ιδιο τηγάνι είτε τα βάζουμε μαζί με τα βρασμένα υλικά σε ένα ταψί και στο φούρνο. Και στις δύο περιπτώσεις γυρίζουμε τα ψάρια μόλις ροδίσουν από την μιά πλευρά
Γιά την μελιτζανοσαλάτα τώρα όσο πιό χοντρές είναι οι μελιτζάνες τόσο το καλύτερο.Τις ψήνουμε στο γκρίλ στην ψησταριά,ακόμη και σε κανονικό φούρνο χωρίς να τις βγάλουμε την φλούδα.Αφού ψηθούνε τις ξεφλουδίζουμε,τις ψιλοκόβουμε πολλές φορές οριζόντια και κάθετα πάνω σε ξ'υλινη τάβλα,το πιάτο μπορεί να σπάσει και η τεφλόν θα μας παιδέψει.Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό,σκόρδο,ξύδι, λ'αδι αλάτι και άν έχουμε ψημμένες πράσινες κόκκινες πιπεριές προσθέτουμε και αυτές. Όσον αφορά τη ποσότητα λδιού,ξυδιού και αλατιού η σωστότερη ποσότητα είναι η δοκιμή
Άντε καλή μας όρεξη και πιείτε και κανένα τσιπουράκι.
Με όλη μου την αγάπη cortajaca η balldanza αν προτειμάτε αλλά πάντα ΣΟΦΙΑ.
No comments:
Post a Comment